Abszolút kontroll a szállítás során a szállítmány felett, rövidebb és hosszabb távolság esetén is!

A vegyszerektől és gyógyszeripari termékektől kezdve a segédanyagokon át az élelmiszerekig, szigorú hőmérsékleti feltételek szükségesek a szállítás során. Hogy miért? Mert máskülönben megszakad a teljes termelés, az élelmiszerek és a gyógyszeripari termékek károsodása pedig akár az emberi egészségre is veszélyt jelenthet.

Mivel az áru bármely órában, nappal és éjszaka is úton lehet, megbízható technológiára van szükség, mely nem hagyja cserben az embert, és rálátást biztosít a szállítmányra a szállítás során. Például, hogy nem sérült-e a csomagolás, és nem változott-e ezáltal a hőmérséklet.

A hőmérséklet-érzékeny termékek végponttól végpontig tartó nyomkövetésére szolgáló megoldás lehetővé teszi a rendkívül alacsony hőmérsékleten szállítandó és tárolandó termékek ill. anyagok automatikus nyomkövetését, a körülmények folyamatos ellenőrzése mellett.

Az Antra ID szemi-passzív RFID tageket helyez el a különleges feltételeket igénylő termékek csomagolásába, ami annyit jelent, hogy a csomagolásban lévő tag előre beprogramozott időközönként (mondjuk 15 percenként) figyeli az állapotot.

A szállítmány beérkezik a raktárba, és áthalad a bejáratnál lévő, antennákkal felszerelt automatikus azonosító kapun.

  • A felelős raktári alkalmazottat azonnal fényjelzések és egyéb eszkalációs technikák figyelmeztetik, hogy az árut a lehető leghamarabb a megfelelő raktárhelyiségbe kell szállítani.
  • A paramétereket az anyagok kicsomagolásának pillanatáig nyomon követik.
  • Az RFID logger adatainak leolvasásával az egész folyamatra vonatkozó összes információ lekérdezhető.
  • A szállítmány így a teljes szállítás során nyomon követhető.
  • Egy potenciális vagy romlott termék esetében könnyen megállapítható, hogy melyik folyamat során és mely pillanatban történt a szállítás előírt technológiai paramétereinek megsértése, ezáltal pedig egyértelműen meghatározható a felelősség.
  • A gyártás helyszínére érkező, szállítással kapcsolatos adatok szükség esetén könnyen integrálható a különböző vállalatirányítási rendszerekbe.
  • Az RFID loggerek a használat gyakorisága és a nyomkövetési paraméterek függvényében akár 2-3 évig is ismételten felhasználhatók.

MEGOSZTÁS