Az áruk és anyagok valós idejű nyomkövetése érdekében a logisztikai folyamatok digitalizálásához logisztikai megoldásokat kínálunk. Ez a logisztikai tervezéstől a rendszerintegráción és a hardverszállításon át az implementált rendszer karbantartásáig mindent magába foglal.

Mobil adatgyűjtő (MDC)

Az Antra ID által kifejlesztett adatgyűjtő alkalmazás szoftverplatform egy könnyen testreszabható adatgyűjtő rendszert képez, mely képes feldolgozni, szerkeszteni és továbbítani a különböző Auto-ID forrásokból rögzített adatokat.

Az MDC támogatja a többszörös nyilvántartások, az anyagkezelés (árufogadás, árubeérkezés, szállítás...) és a gyártási folyamatok rendszerintegrációját és digitalizálását, ami lehetővé teszi a rendszer számára különböző folyamat-ellenőrzések és folyamatirányítások megvalósítását.

A könnyen testreszabható adatgyűjtő rendszer képes feldolgozni, szerkeszteni és továbbítani a különböző forrásokból gyűjtött adatokat. Ami a működését illeti, az MDC képes vonalkód és "batcha" alapú RFID adatok rögzítésére Wi-Fi kapcsolat nélkül. Ezáltal hatékonyan működhet megfelelő Wi-Fi lefedettség nélküli területeken is.

Ügyféloptimalizálás és a skálázhatóság mindenek előtt

Mivel teljes mértékben skálázható, könnyen implementálható ERP rendszerekbe (SAP, Oracle, Microsoft Dynamics stb.). Közel van a gyártáshoz és a raktárkészlethez és a folyamatirányítási fejlesztésekhez azáltal, hogy a programozott MDC modul közvetlenül az ERP rendszerbe kerül implementálásra. Ez pénzt és időt takarít meg, mivel az újraprogramozás ill. az új, járulékos ERP modulok implementálása extra terhet ró a vállalatokra.

Az MDC a legjobb megoldás az ERP rendszerrel nem rendelkező kis- és középvállalkozások számára is. Az MDC önálló megoldásként is implementálható és használható készlet- és folyamatellenőrzéshez.

Valós idejű helymeghatározó rendszer (RTLS)

A valós idejű helymeghatározó rendszer (RTLS) vezeték nélküli kommunikációs és helyérzékelő technológiát használ tárgyak vagy személyek valós idejű helyének nyomkövetésére egy adott területen belül.

Az RTLS rendszer tipikusan a nyomkövetendő tárgyakhoz ill. személyekhez rögzített érzékelők és tagek hálózatából, valamint egy az érzékelők és tagek adatait fogadó és feldolgozó központi vezérlőrendszerből áll. Az RTLS rendszert rendszerint különféle környezetben használják, mint például raktárak, gyárak és egyéb helyek, ahol az emberek vagy tárgyak mozgásának ill. helyének valós idejű nyomkövetése elengedhetetlen.
RTLS systems are commonly used in various settings, including warehouses, factories, and other locations were tracking the movement and location of people or objects in real-time is essential.

Az RTLS rendszer értékes betekintést és információkat nyújt, melyek segítik a műveletek hatékonyságának és eredményességének javítását, ami pedig az ügyfél elégedettség és a jövedelmezőség növekedéséhez vezet.

Ultraszéles sáv (UWB)

Az UWB technológia egy valós idejű helymeghatározó rendszer, ami automatikusan azonosítja és érzékeli egy meghatározott zónán belül a különböző mozgó tárgyakat. A rendszer alkalmazottakra erősített UWB tagek segítségével a személybiztonsági rendszert is támogatja.


A rendszer működését tekintve egy házon belüli GPS-hez hasonlít. Minden egyes objektumot (járműveket, berendezéseket, alkalmazottakat...) UWB taggel kell ellátni, ami egy meghatározott időtartamon belül egyedi azonosítót bocsát ki. A fix horgonyok ezután fogadják a jeleket. Az összes információ a rendszerszerveren gyűlik össze, ahol az adatokat a háromszögelés módszerével kiértékelik, ezáltal meghatározható az objektum helyzete.

Az UWB rendszer által gyűjtött adatok a terület alaprajzával együtt számítógépen megjeleníthetők, támogatva ezzel a hatékonyabb döntéshozatalt.

Rádiófrekvenciás azonosítás (RFID)

A rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) olyan technológia, mely rádióhullámokat használ az adatok a leolvasó és a tárgyra helyezett címke között történő vezeték nélküli továbbítására.

Az RFID címkék általában egyedi azonosítót és egyéb információkat tartalmaznak a tárgyról, amire fel vannak helyezve. A leolvasó ezt az információt használja a dolog helyének azonosítására és nyomkövetésére.

Az RFID technológiát gyakran használják különböző alkalmazásokban, többek között az ellátási lánc menedzsmentjében, a készletek nyomkövetésében és a vagyonkezelésben. Számos előnye van más nyomkövető módszerrel szemben, például látóvonal nélkül képes követni a tárgyakat, és több címkét tud egyszerre leolvasni.

Az RFID technológia értékes betekintést és információkat nyújt, melyek segítik a műveletek hatékonyságának és eredményességének javítását, ami pedig az ügyfél elégedettség és a jövedelmezőség növekedéséhez vezet.

Vonalkód

A vonalkód-technológia egyszerű, univerzális és olcsóbb módszer a digitális adatok rögzítésére és más alkalmazások ezekkel való ellátására. Hatékonyabbá, biztonságosabbá, gyorsabbá és megbízhatóbbá teszi az ellátási láncot, és növeli a jövedelmezőséget.


Vonalkódokat általában az FMCG (Fast Moving Consumer Goods - Gyorsan Mozgó Fogyasztási Cikkek) dobozokra nyomtatnak, vagy a címkékre, melyek aztán az azonosítandó tételekre kerülnek felragasztásra. Egyre több olyan alkalmazás létezik, ahol a vonalkódokat közvetlenül a termékekre helyezik fel (DPM - Direct Part Marking - közvetlen alkatrész jelölés).

Automatizált irányított járművek

Az automatizált irányított járművek (AGV-k) olyan mobil robotok, amiket az anyagmozgatás automatizálására használnak gyárban vagy raktárban.

Az AGV-k érzékelőkkel, lézerekkel, kamerákkal vagy más technológiákkal vannak felszerelve, melyek lehetővé teszik, hogy eligazodjanak környezetükben, és egy előre meghatározott útvonalon, egyik helyről a másikra történő anyagmozgatást végezzenek.
Az AGV-k különböző feladatok elvégzésére programozhatók, ilyen például az anyagszállítás, a tételek felvétele és elhelyezése valamint a járművek be- és kirakodása. Az AGV-k növelik az anyagmozgató műveletek hatékonyságát és pontosságát, ez pedig az ügyfél elégedettség és a jövedelmezőség növekedéséhez vezet. A jellemzően emberek által végzett feladatok automatizálásával a balesetek és sérülések kockázatát is csökkentik.

A logisztikai rendszerek minősített szállítói vagyunk

A legjobbakkal működünk együtt!