Kellékek

Ügyeljen arra, hogy a környezetéhez leginkább illő kellékeket válassza! A megfelelő címkék, tagek és nyomtató kellékek használata az első lépés a megbízható és pontos szkennelés, nyomtatás felé.

Kellékek

Ügyeljen arra, hogy a környezetéhez leginkább illő kellékeket válassza! A megfelelő címkék, tagek és nyomtató kellékek használata az első lépés a megbízható és pontos szkennelés, nyomtatás felé.

Gondoskodjon arról, hogy a raktárban a leltárcímkék fel legyenek ragasztva, hogy minden termékét nyomon tudjon követni.

A nyomtatók speciális címkékkel és szalagokkal működnek. Ha a cég rosszul használja a címkéket/szalagokat, nehéz, sőt néha lehetetlen lehet a vonalkód/RFID adatok helyes leolvasása.

A vonalkódolási és RFID technológiák terén szerzett 30 éves tapasztalatunknak és mélyreható ismereteinknek köszönhetően pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy milyen anyag, méret és nyomtatási technológia kell a megfelelő működéshez, és mely címkék, tagek alkalmasak a rendszerekhez valamint a komplett megoldásokhoz (nyomtatott/programozott címkék/tagek).

Szolgáltatásaink közé tartozik a nyomtatók rendszeres szervizelése és támogatása.

Az Antra ID sokéves tapasztalattal rendelkezik a különböző alkalmazási területekhez és egyéb címkenyomtatókhoz történő címkegyártás terén. Kész címke megoldásokat is kínálunk azon ügyfeleink számára, akiknek mechanikus ütésálló, nedvességálló, hőálló és oldószerálló címkékre van szüksége. many years of experience providing labels for different application areas and other label printers. The company also offers ready-made label solutions for customers where mechanic impact-resistant, humidity-resistant, heat-resistant, and solvent-resistant labels are needed.

Címkék

Számos márka létezik a piacon, a címkék használata határozza meg, hogy melyiket a legalkalmasabb. A működési követelményektől és az alkalmazási területektől függ, hogy melyik címke való a projekthez.

A méretet és a formát tekintve rengeteg variáció létezik. A címke felhelyezésére szolgáló hely és a hordozott adatmennyiség határozza meg a címke méretét. Ezenkívül a címkenyomtató előírását is figyelembe kell venni.

Öntapadó címke esetében a ragasztó erőssége is befolyásolja a címke alkalmazási területeit. Ebben az esetben kétféle besorolás létezik:

  • általános használat, állandó ragasztó,
  • fokozott tapadás, tartós ragasztó,
  • eltávolítható ragasztó,
  • magas és alacsony (fagyasztható) hőmérsékletnek is ellenálló,
  • (vízzel) mosható ragasztó,
  • biztonsági ragasztó.

A jó minőségű címke és a jól kidolgozott és kivitelezett nyomtatás elengedhetetlen az eredményes működéshez. Ezért érdemes kikérni egy szakértő véleményét. A helytelen kidolgozás és címkenyomtatás hatással lehetnek magára a nyomtatóra és a nyomtatófejek élettartamára, ez pedig növeli a karbantartási költségeket. A magasabb működési költségek mellett a rosszul kidolgozott és nyomtatott címkék leolvasási folyamata is nehezebb lehet, kárt okozva ezzel a működésben.

Termékportfóliónkban az egyszerű, nem nyomtatott papírcímkéktől a poliészter, poliamid és egyéb szintetikus anyagokból készült címkéken át, az 1400 °C-ig hőálló kerámia anyagú ill. a a vonalkódhoz készült destruktív biztonsági címkékig (void) bezárólag mindent megtalál. Keretszerződés alapján szabályozott ügyfeleinknek havonta szállítjuk a címkéket, szervizosztályunk pedig elvégzi a működő címkenyomtatók megelőző karbantartását.

RFID tagek

Az RFID (Radio Frequency Identification) alapú automatikus azonosítás létfontosságú a logisztikában és a termelésben. Az RFID rendszerben a tagek az adathordozók (digitális adatok).

Az alkalmazási területek működési követelményei határozzák meg, hogy melyik címke való a projekthez.

  • A fizikai jellemzőket, RF (rádiófrekvenciás) specifikációkat (frekvenciatartomány, leolvasási távolság, chip, memória, anyagkompatibilitás...) és a környezeti jellemzőket tekintve rengeteg RFID címke kapható a piacon.
  • A frekvenciatartomány szerint léteznek alacsony (LF), magas (HF), ultra magas (UHF) és szuper magas (SHF) frekvenciájú címkék.

 

Termékportfóliónkban talál aktív, szemi-passzív és passzív címkéket is, az egyszerű, nyomtatható címkéktől a mechanikai hatásoknak ellenálló egyedi kemény címkékig.

Noha az RFID tagek költségértéke magasabb, mint más címkéké, jóval nagyobb mennyiségű adat tárolására és feldolgozására képesek.

Vonalkód és RFID címkenyomtatók

A vonalkód az automatikus áruazonosítás legelterjedtebb módja. Sok esetben a vonalkódot ki kell nyomtatni és fel kell helyezni a cikkekre.

Az applikációtól függően a címkenyomtatóknak különböző címkenyomtatási, címketovábbítási és applikációs követelményeknek kell megfelelniük, és számos esetben a hordozhatóság is kulcsfontosságú. 

Az RFID alapú automatikus azonosítási projektekhez olyan RFID nyomtatók is rendelkezésre állnak, amelyek az RFID címkék programozására és nyomtatására is képesek.