A Pick by light egy, az összeszerelési műveletek során használt rendszer, mely segíti az dolgozókat a kiválasztásra és összeszerelésre kerülő alkatrészek gyors és pontos beazonosításában.

A rendszer jellemzően a munkaállomás közelében található jelzőfényből vagy fénysorból áll, ahol minden egyes lámpa a dolgozó által kiválasztásra kerülő egy-egy alkatrésznek felel meg.

A Pick by light olyan szerelősorokban alkalmazott technológia, ahol minden termékhez vagy alkatrészhez egyedi kódot vagy azonosítót rendelnek. Ez a kód aztán a szerelősoron egy adott fényhez vagy vizuális jelzőhöz kapcsolódik. Ahogy a termék a szerelősoron halad, mindig az adott egyedi kódnak megfelelő lámpa világít, jelezve a dolgozónak, hogy melyik terméket vagy alkatrészt kell komissiózni és szerelvényhez adni. Ez csökkenti a hibalehetőséget és növeli a hatékonyságot, biztosítva, hogy a megfelelő időben a megfelelő termék vagy alkatrész kerüljön komissiózásra, és azt adják hozzá a szerelvényhez.

Mikor a dolgozónak egy adott alkatrészt kell komissióznia, az alkatrészhez tartozó fény világít, jelezve a dolgozónak, hogy melyik alkatrészről van szó.

Pick by Light - Raktári komissiózás

A Pick-by-light technológiát a hatékonyság és pontosság növelése érdekében a raktári komissiózási folyamatok során is alkalmazzák. Ebben az esetben a rendszer a raktárban lévő minden egyes termékhez vagy komponenshez egyedi kódot vagy azonosítót rendel.

Ez a kód aztán a raktárban egy adott fényhez vagy vizuális jelzőhöz, például egy polcon lévő lámpához vagy egy kézi készülék kijelzőjéhez kapcsolódik. Ahogy a dolgozó a raktárban halad, a komissiózandó termék vagy komponens jelzőfénye világít, jelezve, hogy melyik cikket kell felvenni és a kocsiba vagy konténerbe helyezni.

Ez csökkenti a hibalehetőséget és növeli a hatékonyságot, biztosítva, hogy a megfelelő időben a megfelelő termék vagy komponens kerüljön komissiózásra, és azt adják hozzá a rendeléshez.

 

MEGOSZTÁS