WMS megoldás a visszaváltható csomagok nyilvántartására

A visszaváltható csomagolás optimális áramlása kulcsfontosságú szerepet játszik a komplex autóipari gyártási folyamatban. A csomagolás (pl. dobozok, konténerek) elégtelen mennyisége ill. minősége a gyártási folyamat megszakítását eredményezheti.

A visszaváltható csomagolóanyagok folyamatos áramlásának biztosításához pontos és naprakész leltáradatokra van szükség, ami csak egy erre a célra kialakított informatikai rendszerrel érhető el.

A nyilvántartási rendszer alapja a digitális, egyszerűsített leltározást és a valós idejű adatszolgáltatást lehetővé tevő MDC adatgyűjtő platform. Ez helyettesíti a gyakran pontatlan adatokat eredményező kézi nyilvántartásba vételt.

A készletkönyvelés mellett az adatbevitel szintjén az anyagkezelés menetével kapcsolatos, testreszabott folyamatok átláthatóvá teszik a folyamatokat, és további elemzésekhez készítik elő az adatokat.

A szoftverplatform integrálásra kerül az ügyfél jelentési rendszerébe, de új technológiákkal (például RFID és UWB) is kombinálható.

Míg korábban az adatfeldolgozás hetente történt, ezzel a komplex rendszerrel az alapvető anyagkezelési folyamatok valós időben kiértékelhetők.

A visszaváltható csomagraktárban a kulcsmetrika pontossága jelentősen javul, és a pontosabb és gyakoribb metrikának köszönhetően az ügyfél logisztikai kiadásai jelentősen csökkennek.

MEGOSZTÁS