antra-amr
Az AMR-flották expanziója a mobil robotika legmeghatározóbb trendje. Egyre több, az automatizálást már megkezdő vállalat át fog állni néhány robotról nagy AMR-flottára, ami várhatóan évi 50%-os piaci növekedést eredményez. Az Eurofound szerint a kelet-európai gyártó cégek 39%-a szenved munkaerőhiánytól, ami korlátozó tényező a termelésben, ezért az alkalmazottakat át kell csoportosítani az egyszerű feladatokról olyan munkakörökbe, amelyek nagyobb értéket teremtenek.

Cikk megosztása

A második trend a robotkarbantartás következő szintjének elérése, mivel az AMR robotok a töltés során prediktív karbantartásra képesek. Ezáltal kiküszöbölhetők a költséges és időigényes javítások. A robotika jövőjét tekintve a következő jelentős változást az ipari 5G fogja okozni, míg a negyedik nagy trend a mesterséges intelligencia lesz. Napjainkban a fejlett AMR-ek mesterséges intelligenciát használnak olyan képességek biztosítására, mint a pontosabb tárgyazonosítás vagy az információalapú vezetés, hogy zsúfolt környezetben is biztonságosan manőverezzenek. Mindezeket kisebb energiaszükséglettel teszi.

Az AMR-flották néha éjjel-nappal dolgoznak, így a járműgyártóknak nagyobb kapacitásra van szükségük a magyarországi üzemeltetéshez és szervizeléshez. Tegye le voksát a szakértelem és a tapasztalat mellett, amikor üzemének jövőjét az automatizált intralogisztikára bízza! Az Antra ID Kft. a programozástól a csatlakoztatott ERP rendszerig a teljes értékteremtő folyamatot felügyeli!

Ez is érdekelheti…

Segítségre van szüksége az intralogisztika terén?

Itt vagyunk, hogy segítsünk!