0824c34e-4e74-4fc9-a07c-9ddffa03a490

Cikk megosztása

A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik: akár ez is lehetett volna a négy tagvállalatot egy közös standba tömörítő Central European Automation Holding (CEAH) jelmondata

 A 2024-es Ipar Napjai kiállítás egy nagy debütálásnak is teret adott, első ízben jelent meg ugyanis kiállítóként a Central European Automation Holding (CEAH) – tagvállalati és holding szinten egyaránt. A nemzetközi együttműködéssel megvalósított vásári jelenlét szinte mágnesként vonzotta a látogatókat a G pavilon adott pontjára. A kiállítás eredményeiről és a CEAH jövőjéről Nagy Tamás üzletfejlesztési vezetőt kérdeztük.

 

Először találkozhattak veletek kiállítóként az Ipar Napjaira látogatók. Milyen célkitűzéssel érkeztetek Budapestre?

A CEAH a megalakulása óta valóban először vett részt kiállítóként egy ilyen nagyszabású ipari kiállításon. Nem kisebb vállalást tettünk, mint a négy tagvállalatunk – a magyar Antra ID Kft. és Auware Engineering Kft., a cseh SOGOS – FANAM, illetve Automa CZ – külön-külön, valamint együttes bemutatását. Érzékeltetni akartuk ugyanis, hogy mind a négy társcég életében milyen kulcsszerepet játszik az automatizálás, és milyen hathatósan használják ki a határokon és szakmákon átívelő szinergiákat a közép-európai iparvállalatok automatizációs és digitalizációs törekvéseinek támogatása során.

 

Hogy érzed, sikert aratott a tagvállalatok közös fellépése?

Mivel Budapesten voltunk, és magyar ügyfelekkel találkoztunk, igyekeztünk az Antra ID Kft. és az Auware Engineering Kft. erősségeit kidomborítani. Egy olyan gyártósormodellt hoztunk a kiállításra, ami az Auware fő kompetenciájára épült. A gyártósor hibakeresést végzett, a selejtes termékeket egy tárolóba helyezte, amelyben ultrahangos mélységmérést végeztünk. Ha a tároló megtelt, akkor a rendszer riasztást adott le.

 

 Változott az elmúlt évben a növekedésre irányuló stratégiátok?

A növekedés mint stratégiai irány változatlan maradt, és a SOGOS – FANAM akvizíciójával meg is tettük az első lépést ennek irányába. A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik. A valódi, nem is titkolt elérendő célunk azonban nem feltétlenül a cégmérettől függ. Olyan automatizálási szolgáltató holdinggá kívánunk válni, amely első kézből, házon belüli erőforrásokkal tudja megvalósítani a közép-európai ügyfelek automatizálási igényeit az intralogisztikától a komplett gyártósoros kivitelezésig. Meghatározó szerepet szánunk a CEAH-nak az automatizálási piacon.

 

Hogyan hangoljátok össze a különböző közép-európai piacokat?

Óriási előnyt jelent az, hogy Magyarországon, valamint Csehországban is jelen vagyunk. Lokálisan minden vevőt meg tudunk szólítani, az erőforrásokat pedig nemzetközi szinten tudjuk arra a projektre irányítani, ahol azokra szükség van. Ezért nemcsak azokat az iparágakat szólítjuk meg, amelyek a négy tagvállalat hagyományos „játszóterének” számítottak, hanem kilépünk a keretekből, és jóval diverzifikáltabban dolgozunk, mint azok a cégek, amelyek már ráálltak egy-egy szektor kiszolgálására.

 

 Vannak olyan iparágak, ahol erősíteni akartok?

Több ilyen szektor van. Ha a magyar tagvállalatokra irányítjuk a fókuszt, akkor az autóiparban már erősek a pozícióink, de például az élelmiszer- és gyógyszeriparban még vannak kiaknázatlan lehetőségeink. Mindenki automatizálni akar, és minél jobban diverzifikáljuk a tevékenységünket lokálisan és szektorálisan, annál kevésbé érint majd meg minket az ipar természetes hullámzása.

 

 Hogyan értékeled az Ipar Napjai kiállítást nemzetközi viszonylatban?

Számomra – sokéves amerikai tartózkodás után – rendkívül nagy élmény volt egy magyarországi kiállításon részt venni. Legfőképpen azért, mert nagyon sok ismerős arccal találkoztunk. Szinte végig le voltak foglalva a munkatársaink, amiben közrejátszhatott a gyártósormodellünk is – ami szinte vonzotta magához a tekinteteket –, de nem túlzás azt kijelenteni, hogy a CEAH által kínált lehetőségek is felkeltették a standunk előtt elsétáló látogatók figyelmét

 

 Laszlo Molnár

Ez is érdekelheti…

Segítségre van szüksége az intralogisztika terén?

Itt vagyunk, hogy segítsünk!