Fotka4_13_3 – upraveno (1)
A fejlett biometrikus rendszerektől a legmodernebb azonosító szoftverekig a vállalkozások és a hatóságok számos eszközhöz és technológiához férhetnek hozzá az egyének személyazonosságának ellenőrzéséhez.

Cikk megosztása

Gyártással foglalkozó szakemberként Ön is tudja, mekkora problémát jelenthetnek az azonosítatlan alkatrészek és késztermékek. A profi jelölőcímkék megszüntetik az ezzel kapcsolatos gondokat, és javítják a munka hatékonyságát

Egy profi a megfelelő eszközzel a kezében mindig gyorsabban és jobb eredménnyel végzi el a munkát. Az azonosítási igények kielégítésére is számos megoldás létezik, de a legnagyobb rugalmasságot mindig az biztosítja, amelyikkel helyben és igény szerint hozhatjuk létre a saját címkéinket.

Napjainkban minden korábbinál több megoldás áll rendelkezésre az azonosításra. A fejlett biometrikus rendszerektől a legmodernebb azonosító szoftverekig a vállalkozások és a hatóságok számos eszközhöz és technológiához férhetnek hozzá az egyének személyazonosságának ellenőrzéséhez. A piacon elérhető sok márka közül a funkcionális követelmények és az alkalmazási területek alapján kell választani.

Az Antra ID Kft.-nél 1990 óta dolgozó Bihari Gyula kellékanyag üzletfejlesztési vezető egyben a címke üzletág vezetőjének is számít, tehát tulajdonképpen sosem távolodott el a cég alapjaitól, az Antra ugyanis árazógépek és címkenyomtatók, valamint a tartozékok forgalmazásával kezdte a működését. Több mint három évtized alatt elképesztő átalakuláson ment keresztül a nyomon követés és az azonosítási technológia. Más-más vonalkódot használ a gyártás, illetve a kereskedelem, az Antra pedig a gyártás világa felé mozdult el – nem véletlenül, hiszen minél komplexebb és igényesebb a rendszer, annál inkább megéri őket foglalkoztatni.

Helyben és igény szerint „A gyártásban használt nyomon követési és azonosítási technológiák közül gyakorlatilag mindennel foglalkozunk – árulta el Bihari Gyula. – A jó minőségű címke, valamint a jól megtervezett és jól elkészült nyomtatás elengedhetetlen a hatékony működéshez. Ezért érdemes egy szakértővel konzultálni. A nyomtató és a címke nem megfelelő kialakítása magát a címkenyomtatót és a nyomtatófejek életciklusát is befolyásolja, növelve ezzel a karbantartási költségeket. A magasabb üzemeltetési költség mellett a rosszul megtervezett és nyomtatott címkék a leolvasási folyamatot is megnehezítik.

Termékportfóliónkban az egyszerű, nem nyomtatott papírcímkéktől, a poliésztertől, poliamidtól és egyéb szintetikus anyagoktól az 1 400 °C-ig ellenálló kerámiákig és a vonalkódhoz készült roncsoló biztonsági címkékig minden megtalálható. Keretszerződés esetén nemcsak a címkéket szállítjuk havonta, hanem a címkenyomtatók megelőző karbantartását is elvégezzük. Jelölünk papíron, műanyagon, fémen és bármilyen más felületen, továbbá időjárásálló megoldásokat is kínálunk. A logisztika számos területén használják az általunk forgalmazott címkéket, címkenyomtatókat és vonalkód-olvasókat.”

Jelölőcímkét számtalan helyen be lehet szerezni, de ennek megfelelően számtalan eltérés is lehet köztük, amik mind kihatnak majd a későbbi alkalmazási lehetőségeire és ezzel a logisztikai folyamat hatékonyságára is. A fő kihívás az adott környezetben az adott alkalmazásnak megfelelő címke kiválasztása. Az alkatrészcímkéknél követelmény a jó tapadás, a fennmaradás és az olvashatóság. Kevés annál bosszantóbb dolog van, mint amikor egy címke a padlóra esik vagy olvashatatlanná válva akasztja meg a logisztikai folyamatot. Az Antra a 30 éves tapasztalatának, a vonalkódok és az RFID-technológia átfogó ismeretének köszönhetően pontosan tudja, hogy melyik anyag, méret és nyomtatási technológia szükséges a megfelelő működéshez, és mely címkék és tagek alkalmasak a rendszerek és komplett megoldások (nyomtatott/programozott címkék/tagek) számára. A cég kész címkemegoldásokat is kínál azon ügyfelek számára, ahol mechanikailag ütésálló, nedvességálló, hőálló és oldószerálló címkékre van szükség.

A 2022-től a Közép-európai Automatizálási Holding nemzetközi hátterét is élvező Antra ID által megkötött címkeforgalmazási szerződésekben nemcsak a kiváló minőségű címkék időben történő leszállítása, hanem az érintett nyomtatók karbantartása is szerepel. Nincs tehát több egymásra mutogatás, az egy kézben összpontosuló azonosítástechnika a zökkenőmentes logisztika egyik alapköve lehet. Néhány beszerző figyelmét elkerülheti a címkék és a festékszalagok kompatibilitási kérdése – az Antra ezeket együtt kínálja, garanciát vállalva a későbbi hibátlan működésükre. Új anyag megjelenése esetén az Antra házon belüli teszteket is végez – ez főleg a fényes műanyag felületek esetében lehet kulcsfontosságú – és csak a megbízható rendszert adja ki a kezéből.

Sci-fi a papírmentes üzem víziója? Már egy évtizeddel ezelőtt is lehetett hallani azokat a szakértői véleményeket, hogy a papíralapú jelölőcímkék világának leáldozott, a jelen és a jövő a digitális azonosítási technológiáé. Az RFID – minden előnye ellenére – továbbra sem szorította ki mindenhonnan a vonalkódokat, aminek oka egyrészt a költségvonzat, másrészt az „örök” emberi tényező. A vizuális azonosítás lehetősége ugyanis csak nem akar kimenni a divatból még a legmodernebb gyártástechnikát alkalmazó iparcégek esetében sem. Ha raktárban mobil eszközök nélkül mozog egy munkavállaló, akkor csak nyomtatott címkék révén ismeri fel, hogy milyen termék van előtte. A papíralapú címkék kezelése tehát még jó ideig ad feladatot az olyan logisztikai szakértők számára, mint az Antra ID Kft.

„Ezzel együtt mi is átfogó ismeretekkel rendelkezünk az RFID-technológia terén, amit sikerrel vezettünk be a legnagyobb hazai iparcégeknél. Aktív, félpasszív és passzív címkékből álló termékportfóliónk az egyszerű, nyomtatható címkéktől az egyedi kemény címkékig terjed, amelyek a rendkívül erős mechanikai hatásoknak is ellenállnak. Bár az RFID-címkék költségértéke magasabb, mint más címkéké, cserébe sokkal több adat tárolására és feldolgozására képesek – tette hozzá Bihari Gyula. – Hosszú évekig a multinacionális cégek közül kerültek ki az ügyfeleink, de az utóbbi időben a kis- és középvállalkozások is felfedezték az adatgyűjtés és a nyomon követhetőség előnyeit. Nagyon jól ismerjük a logisztikai folyamatokat, ezért már a koncepció megtervezésétől kezdve tudjuk segíteni az ügyfeleinket. Nem technológiát, hanem megoldást szállítunk.”

– TECHmonitor

Ez is érdekelheti…

Segítségre van szüksége az intralogisztika terén?

Itt vagyunk, hogy segítsünk!