Abszolút kontroll a szállítás során a szállítmány felett, rövidebb és hosszabb távolság esetén is

dbd8524c-2bc0-4bcd-8a34-cf6e1d4f5233
A szigorú hőmérsékleti feltételek nélkülözhetetlenek a szállítás során, legyen szó vegyszerekről, gyógyszeripari termékekről, segédanyagokról vagy akár élelmiszerekről.

Cikk megosztása

Hogy miért? Mert a legkisebb zavar kihathat az egész gyártási folyamatra, az élelmiszerek ill. gyógyszerek károsodása pedig akár az emberi egészségre is veszélyt jelenthet.

Mivel az áruk éjjel-nappal folyamatosan mozgásban vannak, megbízható technológiára van szükség, ami gondoskodik arról, hogy mindig legyen információja a szállítmányok állapotáról. Ez magában foglalja az esetlegesen bekövetkezett károk ill. hőmérséklet-ingadozások észlelését is.

A hőmérséklet-érzékeny termékek végponttól végpontig tartó nyomkövetésére szolgáló megoldás magában foglalja az alacsony hőmérsékleten szállítandó és tárolandó termékek ill. anyagok automatikus nyomkövetését, a körülmények folyamatos ellenőrzése mellett.

Az Antra ID szemi-passzív RFID-címkéket helyez a különleges feltételeket igénylő termékek csomagolásába. Ezek a címkék előre beprogramozott időközönként, például 15 percenként ellenőrzik az állapotot.

  • A raktárba érkezéskor a szállítmány áthalad a bejáratnál lévő, antennákkal felszerelt automatikus azonosító kapun. Fényjelzések és egyéb riasztási technikák segítségével a felelős raktári alkalmazott azonnal értesítést kap, hogy az árut minél előbb a megfelelő raktárterületre szállítsa.
  • A paraméterek az anyagok kicsomagolásának pillanatáig ellenőrzés alatt állnak. Az RFID logger adatainak leolvasásával az egész folyamatra vonatkozó összes információ lekérdezhető. Ez lehetővé teszi a küldemény nyomkövetését a teljes szállítási folyamat során.
  • Egy potenciális vagy romlott termék esetében könnyen megállapítható, hogy melyik folyamat során és mely pillanatban történt a szállítás előírt technológiai paramétereinek megsértése, ezáltal pedig egyértelműen meghatározható a felelősség.
  • A gyártás helyszínére érkező, szállítással kapcsolatos adatok szükség esetén könnyen integrálhatók a különböző vállalatirányítási rendszerekbe.

Az RFID loggerek a felhasználások számától és a nyomkövetési paraméterektől függően akár 2-3 évig is ismételten felhasználhatók.

 

Ez is érdekelheti…

Segítségre van szüksége az intralogisztika terén?

Itt vagyunk, hogy segítsünk!