Antra_27_3_5 – upraveno (1)

Cikk megosztása

AZ ORIENS BEFEKTETÉSI ALAP (ORIENS) ÁLTAL LÉTREHOZOTT KÖZÉP-EURÓPAI AUTOMATIZÁLÁSI HOLDING (CEAH) EGY STRATÉGIAI PROJEKT, AMELYNEK CÉLJA, HOGY REGIONÁLIS VEZETÕ SZEREPET TÖLTSÖN BE AZ IPARI AUTOMATIZÁLÁS IZGALMAS TERÜLETÉN. A CEAH EGYMÁST KIEGÉSZÍTÕ, ELSÕDLEGES FÓKUSZTERÜLETÜKÖN ELISMERT PIACVEZETÕ VÁLLALATOK CSALÁDJA, KOMPLEX ÉS TELJES KÖRÛ MEGOLDÁSOKKAL, SZOLGÁLTATÁSOKKAL ÉS KÉPESSÉGEKKEL – A GÉPGYÁRTÁSTÓL ÉS A ROBOTIKÁTÓL A MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOKIG, AZ IPARI SZOLGÁLTATÁSOKTÓL A GYÁRTÁSI RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS BIZTOSÍTÁSÁIG, A FOLYAMATOPTIMALIZÁLÁSI SZOLGÁLTATÁSOKTÓL AZ ÁTFOGÓ FELADATOKIG ÉS FOLYAMATAUTOMATIZÁLÁSI MEGOLDÁSOKIG, A MEGOLDÁS ÉLETCIKLUSÁNAK MINDEN SZAKASZÁT LEFEDVE – A KIINDULÓ ÖTLETTÕL A TERVEZÉSEN ÁT A FOLYAMATOS MÛKÖDÉS BIZTOSÍTÁSÁIG.

A holdingkoncepció egyedülálló versenyértéket képez ügyfeleink számára azáltal, hogy hozzáférést biztosít a kategóriájukban legjobb szolgáltatásokhoz és megoldásokhoz az ipari automatizálás minden kritikus területén, teljes mértékben kihasználva a holding tagvállalatai közti szinergiákat, valamint azt a képességet, hogy minden igényt és kihívást kezelni tudnak a kulcsfontosságú szakértők, erőforrások, szakértelem és tapasztalat kombinálásával, valamint azzal, hogy amikor és ahol csak szükséges, rendelkezésre tudják bocsátani a kulcsfontosságú kapacitást.

Automatizálás kis- és közepes vállalkozások számára. Határozott igen az automatizálásra, mítoszok nélkül!

Az automatizálást korábban elsősorban a nagy, nemzetközi gyártócégekhez kötötték, míg az autógyártást és az elektronikát jogosan számolják a legjobban automatizált iparágak közé. Az Ipar 4.0 stratégia az évek során nehezen megfogható és nagyon összetett, nem elég jól érthető jelenséggé nőtte ki magát a „normális emberek” számára. A médiában, konferenciákon, beszélgetéseken naponta említik a Automatizálás kis- és közepes vállalkozások számára. Határozott igen az automatizálásra, mítoszok nélkül! Automatizálási Holding Közép-Európai CEAH kifejezést, de kevesen tudnák elmagyarázni, hogy ténylegesen miről is van szó. Az ipari automatizálás, robotizálás és digitalizáció feltételezett összetettsége és széleskörű-sége számos mítoszhoz és tévhithez vezetett, ami megnehezíti azoknak a kis- és középvállalkozásoknak (KKV) a mindennapi életbe való átvitelét és hasznosí-tását. Micsoda félreértelmezés! Az automatizálás iránti rohamosan növekvő igény minden területen fennáll iparágtól, mérettől és fizikai helytől függetlenül. Napjaink egyik legnagyobb kihívásának az automati-zálás KKV-szegmensre vonatkozó demisztifikálása tűnik, és ez minden eddiginél sürgősebb feladattá vált. Hiszen a KKV-knak is zökkenőmentesebb munka-folyamat-kezelésre, készlettervezésre, hatékonyabb logisztikai menedzsmentre, a szabályozott folyamatok robotizálására, a karbantartási költségek optimalizálására, a pótalkatrészek tárolásának csökkentésére, valamint a kiindulási ötlettől a termék előállításáig terjedő idő csökkentésére van szükségük, úgy, hogy mindeközben leküzdik a munkaerőhiányt, és jobban kihasználják a munkavállalói potenciált a termelékenység és a rugalmasság növelése, illetve az állandó minőség biztosítása érdekében.

Számos különböző (és népszerű) „KKV-mítoszt” hallhatunk az ipari automatizálással kapcsolatban Magyarországon, valamint a szomszédos közép-keleteurópai országokban. Említsünk meg néhányat közülük: cégünk túl kicsi az automatizáláshoz; folyamataink annyira specifikusak, hogy nem automatizálhatók; az automatizálásba való befektetés nem fog további gazdasági előnyöket eredményezni; a robotizálás meghaladja a pénzügyi lehetőségeinket; nem látjuk az automatizálás szükségességét, hiszen eddig is sikeresen működtünk nélküle; nem találunk elég megfelelően képzett szakembert ahhoz, hogy termelésünket a következő szintre emeljük; a robotizálás elveszi a munkát az emberektől, és munkanélkülivé teszi őket.

Az automatizáltság szintjének egyik jól elfogadott mutatója az ún. „robotsűrűség”, ami a 10.000 alkalmazottra jutó, az adott országban üzembe helyezett ipari robotegységek számát jelenti.

Mint ahogyan a World Robotics 2021, a Nemzetközi Robotika Szövetség (IFR) Ipari robotok összefoglaló kiadványa arról beszámolt, a 2020-as európai robotsűrűségi adatok figyelemre méltóak: Németországban 371, Svédországban 289, Dániában 246, Olaszországban 224, Hollandiában 209, Spanyolországban 203, Szlovéniában 183, Szlovákiában 175, Csehországban 162, míg Magyarországon 120 ez a szám. Ezek az értékek egyértelműen azt mutatják, hogy Közép-Kelet-Európa országai alig haladják meg a „fejlettebb” európai országok ellátottsági szintjének felét. Ha jobban megvizsgáljuk az okokat, közülük néhány nyilvánvaló – drágább kontra olcsóbb munkaerő, a cégek gazdasági ereje, hogy csak a legfontosabbakat említsük. A nagyobb robotsűrűség kissé rejtettebb mozgatórugója az automatizálás bevezetése a KKV-k körében, valamint a termelési típusok széles köre azon országokban, ahol magasabb a termelékenység, a hatékonyság, és a humán munkaerőt jobban kihasználják.

Nem elég jó érv ez a „túl kicsinek lenni” mítosz ellen? Miért nem túl kicsik a svéd, a spanyol vagy a német kisvállalatok, és miért fektetnek be „okos” automatizálási megoldásokba? Nos, az ok egyszerű – versenyképesek, hatékonyak, nyereségesek akarnak lenni, ezért automatizálnak, ami előmozdítja versenyképességüket, hatékonyságukat és rugalmasságukat.

Bizonyos mértékig egyetérthetünk abban, hogy a gyártási folyamatok egy része nagyon egyedi és nehezen automatizálható, azonban a meglehetősen gyakori feladatok, műveletek és folyamatok nagy többsége – már több száz gyártási műveletnél – sikeresen automatizált, digitalizált, robotizált szerte a világon, azonnali versenyelőnyöket biztosítva. Manapság sokféleképpen lehet ihletet meríteni, pl. beszélgetve az automatizálási üzletágban dolgozó szakemberekkel, vagy egyszerűen csak minőségi időt eltöltve a Youtube-on, ahol gyakorlatilag mindenki találhat valós példákat olyan alkalmazásokra, amelyek megfelelnek az igényeinek, és megoldást kínálnak üzleti vagy termelési kérdéseire.

A munkaerővel kapcsolatos mítoszokra is ráfér némi tabudöntögetés. Az automatizálás, a digitalizáció és a robotizáció nem teszi munkanélkülivé az embereket. Ez mára bizonyított. Manapság a munkáltatók a rendelkezésre álló munkaerő hiányával küszködnek, éppen ez az egyik korlátja vállalkozásuk növekedésének, új lehetőségek, új piacok elérésének. Ebben a helyzetben a megoldás az, hogy az embereket felszabadítjuk az unalmas, piszkos, veszélyes feladatok, munkafázisok végzésétől, és olyan munkakörökben foglalkoztatjuk őket, ahol adottságaikat jobban kihasználhatják, ahol fejleszthetik szaktudásukat, és többet tudnak nyújtani a cégnek a termelékenység, a hatékonyság, a hozzáadott érték növelésével. Ez nyilvánvalóan segíti egy manapság sok vállalat életében felmerülő újabb probléma megoldását, nevezetesen azt, hogy nincs elég kívánt szakképzettségű munkaerő. Mivel ilyen emberek nem állnak szabadon rendelkezésre, és nagy valószínűséggel egyhamar nem is lesznek, így a továbblépést itt is a cégnél már dolgozó munkavállalók jobb kihasználása, továbbképzése, és megfelelőbb posztba emelése jelenti. De hogyan? Nyilvánvalóan az unalmas, piszkos, veszélyes feladatok automatizálása, digitalizálása vagy robotizálása révén.

Számos mítosz kapcsolódik a történet pénzügyi oldalához is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az intelligens automatizálási megoldásoknál a beruházás megtérülése (ROI) – számos tényezőtől függően ¬ jellemzően három hónap és két év között lehet. Ez határozottan nem rossz. Továbbá, elengedhetetlennek tűnik az automatizálásba, a robotizációba és a digitalizációba való intelligens befektetés, hiszen jelentős versenyelőnyt hoz, növeli a termelékenységet, lehetővé teszi a gyártók számára, hogy azonos létszám mellett többet termeljenek, áttérjenek a két műszakosról a három műszakos működésre a létszám növelése nélkül, javítsanak a minőségbiztosításon, csökkentsék a selejtszámot , lerövidítsék a piacra kerülési időt, és növeljék a termelés rugalmasságát az új lehetőségeknek és a változó keresletnek megfelelően. Tehát a befektetés itt nem magába az automatizálásba, hanem a vállalat sikerébe és jövőjébe történik, hiszen enélkül a cég előbb-utóbb elveszítené a versenyképességét.

Az automatizálás és a digitalizálás bármely méretű gyártó cég számára megkönnyíti a versenyképes termékek összehasonlítását, leegyszerűsíti a beszerzési folyamatokat, és teljesen más termelési és logisztikai működést alakít ki. Ez gyakorlatilag mindenre, de leginkább az automatizált és kibernetikus rendszerek gyártási folyamatokba történő bevezetésére nyomja rá a bélyegét. Vagyis: a rutin manuális termelést váltsák ki automatizált gyártási vagy összeszerelő sorok bevezetésével. A legfontosabb előny a gyártási költségek csökkenése, így a minőség romlása nélkül is alacsonyabb lehet a darabár. Továbbá, az automatizált és robotizált gyártósorok jelentősen csökkentik a selejt mennyiségét, és több termék előállítását teszik lehetővé. Tapasztalatból tudjuk, hogy egy automatizált összeszerelő sor akár 97%-os minőségjavulást is el tud érni. Ez a megközelítés minden gyártási volumennél alkalmazható, mert minden megoldást pontosan az ügyfelek igényeire szabnak. A holdingban lévő egyik cégünk, az Automa CZ a megrendelő egyedi igényei és követelményei szerint célgépek, robotikai állomások és összeszerelő sorok gyártásával foglalkozik, ami egyáltalán nem általános.

Az automatizálásban is tipikusan előfordulhat, hogy több hónap vagy év elteltével más termék gyártására váltanak át. Ez előre jól biztosítható a gép, a munkaállomás vagy az egész gyártósor intelligens tervezésével, a termelés jövőbeli változtatási szükségleteinek szem előtt tartásával. Így a rendszer hatékonyan igazítható lesz az új igényekhez, és az Auware Engineering mérnökei a jövőben újratervezhetik azt, beleértve a felhasználói igények szerinti újraprogramozást is.

Az automatizálás egy gyártó cégnél elsősorban a termelést és az intralogisztikát érinti. Az intralogisztika területén kulcsfontosságú az automatizálás bevezetése. A megoldás átfogja a teljes logisztikát, a készletkezelést és a nyilvántartásokat.

Napjaink gyorsan változó világában minden korábbinál nagyobb szükség van a digitalizált, papírmentes, lean (karcsúsított) folyamatokra, valamint az áruk és berendezések nyomon követhetőségére. Az egyedi logisztikai megoldások a teljes ellátási láncot lefedik, és lehetővé teszik az áruk, alapanyagok, félkész és késztermékek teljes nyomon követését. Ehhez automatizált azonosítási rendszerekre (Auto-ID) van szükség.

Vegyük például az intralogisztikával kapcsolatos üzleti és működési kihívások automatizálását és digitalizálását. Láthatjuk, hogy milyen egyszerű, pragmatikus és intelligens megközelítése lehet ezeknek a megoldandó feladatoknak.

Az Auto-ID rendszerek bármilyen iparágban tevékenykedő és tetszőleges méretű gyártónál (autóipar, kis- és nagykereskedelem, gyorsan forgó fogyasztási cikkek , gyógyszeripar, közlekedési ipar, elektronikai ipar, papíripar, 3PL stb.) megvalósíthatók.

Ennek a technológiának az intelligens hasznosítása is jelentősen hozzájárul a digitalizált, papírmentes, úgynevezett intelligens gyártás fejlesztéséhez, és megfelel az Ipar 4.0 követelményeinek.

A Közép-Európai Automatizálási Holding Csoporthoz tartozó Antra ID vezető szerepet tölt be ezen a területen, és élen jár a megoldásokban. Az Antra ID 1990 óta foglalkozik automatikus azonosítási rendszerek (Auto ID) tervezésével, megvalósításával és szervizelésével, manapság egyre gyakrabban RFIDtechnológiát használva. Az RFID (Radio Frequency Identification – rádiófrekvenciás azonosítás) technológia lehetővé teszi a különböző típusú mozgó objektumok nyomon követését és megfigyelését.

Bizonyos esetekben az RFID-technológia alkalmazása nagyobb termelékenységet biztosít, mint a korábban alkalmazott vonalkód alapú rendszerek, mivel az RFID esetében nincs szükség közvetlen vizuális kapcsolatra. Esetek jelentős részénél nagyobb adatátviteli képességet és sávszélességet biztosíthat, mint a vonalkód-technológia.

Így a következő előnyök érhetők el: az adatfeldolgozási idő csökkenése és hatékonyabb adatbeviteli folyamatok. Az RFID-technológia működése során az olvasóegység (antenna, érzékelő) előre meghatározott paraméterekkel elektromágneses teret indukál. Az RFID-címke a beágyazott információkat az olvasó által generált elektromágneses mező felhasználásával, digitális jeleken keresztül, a sugárzott jel módosításával továbbítja az adatfeldolgozó rendszernek. Ezt követően az adatokat különböző rendszerek dolgozzák fel, például raktárkezelő rendszerek (WMS), vállalatirányítási rendszerek (ERP), amelyek üzleti logikán alapulnak (tárolás, folyamat). Az RFID-kapu a projekt specifikációja alapján a cég által tervezett, kivitelezett és üzembe helyezett berendezés. Minden megoldást pontosan a vevő igényeihez alakítanak a termelés vagy a készletek méretének megfelelően.

Ha megnézzük a raktárak alapvető áruátvételi és kiadási nyilvántartásait, akkor a nem naprakész papíralapú rögzítések miatt gyakran áruhiányt találhatunk. Általános hiba, hogy helytelenül szerepelnek az áruk a papíralapú nyilvántartásban, jobb esetben az alkalmazás nem igazán megfelelő, olyan polcra helyezik az árut, ahová nem szabadna tenni, valamint pontatlan a nyilvántartás az adagolás és a gyártásba adás során. A nyilvántartásokban máris kimutatható áruvesztés található. Ezután megtörténik a szokásos leltározás úgy, hogy az alkalmazottak minden darabot fizikailag megszámolnak, és az állapotot összehasonlítják a papíralapú nyilvántartással. A tényleges állapot és a nyilvántartások közötti különbség értéke akár több millió euró is lehet, ami rontja a cég pénzügyi eredményeit.

Ezért a megoldás az átfogó digitalizálás, ahol RFIDtaggel látják el az árut, a raktár be- és kijáratánál pedig antennákat helyeznek el, amelyek rögzítik az információkat, és továbbítják a rendszerbe. A leltározás kizárólag a rendszerből származó elektronikus raktári nyilvántartások és RFID-olvasók segítségével történik.

Akár új, akár régebbi gépekkel gyárt egy cég, elengedhetetlen a pótalkatrészek készleten tartása. Ezek az alkatrészek is elláthatók RFID-taggel, ami jelentősen, akár 60%-kal csökkentheti a szükséges készlet nagyságát. A hatékony és ellenőrzött pótalkatrész-kezelés a teljes gyártási kockázatcsökkentési folyamat egyik sarokköve.

További jelentős előny a rendelési rendszer automatizálása és a készlet optimalizálása, mivel kiküszöbölhetők a hiányzó anyagok vagy alkatrészek miatti nem tervezett gyártási leállások. Ha egy adott tétel készleten lévő mennyisége egy bizonyos szint alá csökken, akkor a rendszer automatikusan megrendeli azt a beszállítótól. A hagyományos folyamat során általában e-mailt küldenek a beszállítónak, ez a folyamat pedig tipikusan több napot vehet igénybe.

Példaként említhetők az RFID-technológiát alkalmazó Auto-ID megoldások, vagyis a gyártógépek és szerszámok intelligens szolgáltatásai, amelyek elsősorban a belső kommunikációt javítják, és időt takarítanak meg. A szerviztechnikus szöveges üzenetben kap értesítést, majd közvetlenül az adott összeszerelő sorhoz megy. A gyártósornál levő operátor hibát jelentett; az üzenetet kézi számítógépén (PDA) keresztül küldte – még mindig a gépnél állva. A vonatkozó rendszer ezután azonnal automatikus riasztást küldött.

Példaként említhetők az RFID-technológiát alkalmazó Auto-ID megoldások, vagyis a gyártógépek és szerszámok intelligens szolgáltatásai, amelyek elsősorban a belső kommunikációt javítják, és időt takarítanak meg. A szerviztechnikus szöveges üzenetben kap értesítést, majd közvetlenül az adott összeszerelő sorhoz megy. A gyártósornál levő operátor hibát jelentett; az üzenetet kézi számítógépén (PDA) keresztül küldte – még mindig a gépnél állva. A vonatkozó rendszer ezután azonnal automatikus riasztást küldött.

Az RFID-technológiát használó Auto-ID leggyakoribb felhasználási területe azonban továbbra is a készletleltározás. Képzeljünk el például egy gyártást több géppel, próbapadokkal és mérőműszerekkel. Kizárólag a termelés területén mindennek az összeszámlálása egy hónapig is eltarthat, és néhány gyártási terület akár le is állhat. Kinyomtatva egy listát a munkások elindulva tételeket keresnek; néha térden csúszva a gépek között, hogy megtalálják a szükséges adatokat tartalmazó matricákat. Ez az Antra ID rendszer bevezetésével teljesen megváltozhat.

Ezt a munkát egyetlen dolgozó is el tudja végezni néhány óra alatt. Minden gépet és berendezést RFIDtaggel látnak el, így csak át kell sétálni az üzlethelyiségen egy kis kocsival, aminek az oldalán antennák vannak. A készletlista letöltődik a hálózatról a laptopra; a kocsi előre meghatározott útvonalon halad végig a folyosókon. A táblázatban fokozatosan egyre több sor kezd zölden világítani. Ezzel a rendszerrel az alkalmazottak a raktárban korábban töltött idő akár 95%-át is megtakaríthatják.

Az RFID másik izgalmas felhasználása az olyan gyártási terület, ahol a folyamatba belépő anyagok és nyersanyagok érzékenyek a folyamatok során fellépő hőmérséklet-ingadozásokra. Ilyenkor a beszállító raktárát elhagyva a gyártó raktárába történő szállításkor és átvételkor, a szállítás közbeni nem megfelelő tárolásból adódó hőmérséklet-ingadozások károsíthatják, tönkretehetik az adott gyártáshoz elengedhetetlen alapanyagot. Honnan tudhatjuk, hogy 14 cégérték 1515 cégérték voltak-e hőmérséklet-ingadozások? Általában a raktárunk recepcióján kinyitunk egy dobozt, és látjuk vagy érezzük a kárt. Azaz, ki kell nyitni az összes dobozt. A megoldás az Antra ID környezet- és eseménynaplózó rendszere (Environment & Event Logging System). Minden, a környezeti tényezőkre érzékeny áru dobozába félpasszív RFID-taget helyeznek el. Ez a tag a megadott időben adatokat gyűjt a környezetéről (pl. hőmérséklet, páratartalom stb.). Amikor a csomag megérkezik a célállomás raktárába, az RFID-rendszer figyelmeztetést küld, hogy sérülékeny anyag érkezett, és a raktári dolgozóknak prioritásként kell kezelniük annak kiszállítását. Az áruátvételt követően az adatok automatikusan kiolvashatók és kiértékelhetők az RFIDtagből, ezáltal biztosítva a kívánt anyagminőséget, amit nem veszélyeztettek a nem megfelelő tárolási és szállítási körülmények.

A hőmérséklet-érzékeny termékek végponttól végpontig történő követési és nyomrögzítési rendszere lehetővé teszi az ellátási lánc partnerei közötti korrekt, ellenőrizhető együttműködést, az előre meghatározott helyeken és kapukon történő automatizált azonosítást, különböző külső kiváltó (trigger) események hozzáadását a naplófájlhoz, valamint az RFID-n és a vonalkód-technológiákon alapuló, a felhasználói igényekhez alakított munkafolyamat-megoldásokat, biztonságos, zárolt információkat, amelyek csak az arra jogosultak számára érhetőek el. Ez összességében egy innovatív FIFO (ami először érkezett be, az megy ki először) megoldás.

A termelési és intralogisztikai folyamatok automatizálásának számos módja van, és ez a téma első pillantásra bonyolultnak tűnhet. A CEAH előnye, hogy mindezek a megoldások egy kézből érhetők el, és ezeken a területeken a legjobb szolgáltatásokat, megoldásokat, megvalósítást, szervizt tudjuk kínálni ügyfeleinknek az Automa CZ, az Antra ID és az Auware Engineering széles körűen képzett tanácsadói, tervezői, programozói és technikusai együttműködésének köszönhetően. A csoporton belüli szinergiák, kompetenciák, tapasztalatok és az egyedi szakértelem maradéktalan kihasználásával cégeink az ügyfelek bármely igényét ki tudják elégíteni az ötletalkotástól kezdve a tervezésen, a megvalósításon, a programozáson, az üzembe helyezésen és a karbantartáson át napjaink kulcsfontosságú automatizálási, robotikai és digitalizációs területeinek kihívásáig.

Antra ID

Az Antra ID a magyar piac több mint 30 éves múltra visszatekintő automatikus azonosítás (Auto-ID) és intralogisztikai automatizálási megoldás piacvezető szolgáltatója, jelentős nemzetközi kapcsolatokkal.

Az Antra ID az Ipar 4.0/Ipari automatizálás/Auto-ID fókuszú professzionális rendszerintegrátoraként és bizonyított kompetenciákkal rendelkező megoldásszállítóként szolgáltatások és megoldások átfogó portfólióját kínálja az intralogisztikai automatizálás tervezése és tanácsadása, a testreszabott rendszerintegráció és a bevezetett rendszerek (hardver és szoftver) karbantartása terén a legkülönbözőbb iparágakban (autóipar, FMCG, gyógyszeripar, szállítás, papír, 3PL…).

A cég a legjobban illeszkedő Auto-ID technológiát a kapcsolódó hardverelemekkel szállítja.

Automa CZ

Az Automa CZ s.r.o. három éves múltjával az ipari automatizálás vezető cseh szereplője. A hangsúly az egycélú gépek, gyártósorok és robotizált munkahelyek tervezésén és gyártásán van. A szakemberek már a projekt kezdeti szakaszától segítik az ügyfeleket olyan megoldási koncepció kidolgozásával, amely átfogóan lefedi az összes funkcionális, teljesítmény- és biztonsági igényt és követelményt. Minden leszállított gép, gyártósor és állomás egyedi, és mindig pontosan az ügyfél saját igényeinek és szükségleteinek megfelelően kerül megtervezésre.

Auware Engineering

Az Auware Engineering egy Ipar 4.0-ra és ipari automatizálásra specializálódott, professzionális szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtó vállalat, amely bizonyított képességekkel rendelkezik a tervezés, a programozás, az utólagos áttervezési/átalakítási projektek területén, valamint a termelés, a karbantartás és a szabványosítás optimalizálására irányuló stratégiai tanácsadásban, különös tekintettel az autóiparra.

Az átfogóan és szisztematikusan képzett szakemberekből álló csapat szolgáltatásait és megoldásait elsősorban az autóipar nagyvállalatainak és kritikus beszállítóinak nyújtja Európaszerte olyan magas szintű szakértelmet igénylő területeken, mint például az ipari vezérlések szoftverfejlesztése és az egyedi igényekre szabott célorientált szoftverek, beleértve élvonalbeli területeket, mint például a mesterséges intelligencia alkalmazása, valamint speciális célú automatizált gépek, vagy robotcellák tervezése, gyártása és üzembe helyezése az ügyfelek igényei szerint.

 

 

 

Ez is érdekelheti…

Segítségre van szüksége az intralogisztika terén?

Itt vagyunk, hogy segítsünk!