sGIN – DPF Last Mile Logisztika másképpen

Az e-commerce térnyerésével egyre nagyobb igény mutatkozik az omni-channel folyamatok megfelelő teljesítésére és így az úgynevezett Last Mile Logisztika is egyre nagyobb hangsúlyt kap. Ennek megfelelően a különböző raktárakban, disztribúciós központokban kiemelten fontos, hogy a csomag minél gyorsabban és költséghatékonyabban jusson el a végfelhasználóhoz.

Többek között erre a problémára nyújthat kiváló támogatást az Avery Dennison Pathfinder eszköze.

Hogyan?

A Pathfinder több funkció integrációját valósítja meg egyetlen mobil eszközben. Egy olyan RF terminál, amely vonalkód olvasásra, címke nyomtatásra és RFID kódolásra, valamint a címke felhelyezésére is alkalmas. A készülék lehetővé teszi, hogy több munkafolyamatot egyetlen eszköz segítségével, közvetlenül a feladat elvégzésének helyszínén végezzenek el, ezzel is csökkentve a hibázások számát és gyorsítva a folyamatokat.

A raktári dolgozók az áru beérkezésekor a Pathfinderrel leolvassák a csomag szállító címkéjén lévő vonalkódot. Beolvasáskor a Pathfinder wifin keresztül kommunikál az „MDC – Routing Szoftverrel”. A rendszer visszaküldi a csomagra vonatkozó specifikus kiszállítási információkat az eszközre, melyet a dolgozó címkére nyomtat és egy mozdulattal az adott csomagra ragaszt. Ettől a pillanattól kezdve a csomag kiszállítása vezérelhető és könnyedén nyomon követhető. A sofőrök egyértelmű utasításokat kapnak arról, hogy mely csomagok kerülnek a teherautójukba és azokat hova kell kiszállítsák.

Miben segít?

A folyamatai ezáltal…

Gyorsabbak (34% gyorsabb, mint bármely 2 eszközös rendszer)

Pontosabbak (97% címkézési pontosság)

Átláthatóbbak

Hatékonyabbak

Eredményesebbek

…lesznek.

Hogyan néz ki a valóságban?

(Forrás: CNN, 2011, https://www.youtube.com/watch?v=QF8EO4olNhw)

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!