Antra ID Kft. • H-1113 Budapest, Diószegi út 37.
Tel: (36-1) 209-4420 • Fax: (36-1) 209-3787
antraid[kukac]antra.hu • www.antra.hu

BarTender rendszertechnikai felépítése és licencelési lehetőségek

  • BarTender Basci

  • BatTender Professional
  • BarTender Automation

  • BarTender Enterprise automation

 

 

A BarTender vonalkódnyomtató rendszer komponensei alapvetően 4 csoportba sorolhatók:

[B]   - Basic

[P]   - Professional

[A]   - Automation

[EA] - Enterprise Automation

 

Ezek a verziók rendszertechnikailag különböző megoldásokat adnak a felmerülő vonalkód vagy RFID nyomtatási feladatok megoldására.

A BarTender nem csak egy egyszerű címkenyomtató program, amivel lehet vonalkódot nyomtatni, hanem egy teljes eszközkészlettel rendelkező program rendszer, ami képes megfelelni akár egy nagyvállalat által támasztott igényeknek is.

Verziótól függően képes egyszerű egyedi nyomtatási igényeket (polccímke, sorszám generátor) kielégíteni, vagy kiszolgálni egy több száz különböző (!) vonalkód nyomtatóból és címke applikátorokból álló rendszert is.

A különböző verziók felhasználási módjai és licencelési megoldásaik eltérőek, ebben szeretnénk egy áttekintést adni, információkkal és az áttekintést segítő strukturális tervekkel.

Licenc alapján megkülönböztetünk:

  • Nyomtató alapú licenc
  • Számítógép alapú licenc

Nyomtató alapú licenc

Mindkét Automation kiadás korlátlan számú hálózati felhasználót engedélyez. A licenc a hálózaton levő, a BarTender által használt nyomtatók számán alapul.

[EA] Enterprise Automation
A legteljesebb verzió, bővített kiszolgáló funkciókkal a központosított nyomtatáshoz és adminisztrációhoz. A legfejlettebb integrációs szolgáltatásokat nyújtja. Magába foglalja mind a 8 társalkalmazást, beleértve a Librarian dokumentumkezelő rendszert és a Security Center legfejlettebb verzióját. A Printer Maestro támogatja a nyomtatórész készletek és az alapanyag felhasználás nyomon követését. Beépített RFID-támogatás. (A kiadás korábbi elnevezése: „Enterprise Print Server".)

Rendszertechnikai minta:

 

 

 

BarTender Automation nyomtató rendszer.pdf

 

[A] Automation

A BarTender összes címketervezési szolgáltatása, plusz a standard integrációs szolgáltatások az automatikus vezérléshez más programokból. Nincsenek bővített kiszolgáló funkciók. Nem tartalmazza a Librarian vagy a legfejlettebb Security Center funkcióit. A Printer Maestro csak a helyi számítógépen látható hálózati nyomtatókat felügyeli, de nem követi az alapanyag felhasználást. Feladatnaplózás, Előzményböngésző és Reprint csak helyi adatbázis támogatással. Beépített RFID-támogatás. (Ez kiadás a korábbi „Enterprise" és „RFID Enterprise" kiadások kombinációja.)

 

Rendszertechnikai minta:

 

BarTender Enterprise Automation nyomtató rendszer.pdf

Számítógép alapú licenc

A Professional és Basic kiadások licence azon számítógépek számától függ, melyekre a BarTender telepítve van.

[P] Professional
Tartalmazza az Automation kiadás összes tervezési szolgáltatását és a legtöbb adathozzáférési funkciót, azonban nem vezérelhető automatikusan más programokból. Magába foglalja a Print Station és a Batch Maker társalkalmazásokat.

Rendszertechnikai minta:

BarTender Basic és Professional nyomtató rendszer.pdf

 

[B] Basic

Tartalmazza a BarTender legfontosabb címketervezési szolgáltatásait, azonban nincs külső adatbázis-hozzáférés és automatikus vezérlés. Csak a Print Station társalkalmazás van integrálva.

 

Rendszertechnikai minta:

BarTender Basic és Professional nyomtató rendszer.pdf

 

A teljes magyar nyelvő kéziköny letölthető innen.

 

 

 


 

Minden jog fenntartva © 2011 Antra ID Kft.