Antra ID Kft. • H-1113 Budapest, Diószegi út 37.
Tel: (36-1) 209-4420 • Fax: (36-1) 209-3787
antraid[kukac]antra.hu • www.antra.hu

RFID a logisztikában

Az Antra ID által kidolgozott, tesztelt és sikeresen telepített speciális RFID alapú rendszer kimondottan targoncák és/vagy göngyölegek raktári és termelési területeken történő nyomon követésére alkalmas. A belső logisztikai folyamatokat támogató megoldás a napi operációba fennakadások nélkül illeszkedve folyamatosan frissített adatokat szolgáltat a szállító eszközök és/vagy göngyölegek mozgásának gyakoriságáról és irányáról.

Az UHF RFID technológiát használó fejlesztés, adott átadó pontoknál telepített antenna modulok, valamint egy ezeket felügyelő szoftveres alkalmazás használatán alapszik. Az anyagmozgatást végző targoncák és/vagy göngyölegek passzív RFID jeladókkal törtnő felszerelése után, minden átadó pontnál történő áthaladáskor, részletes információt szolgáltatnak a rendszer számára, melyeket a rendszer szoftver egy SQL adatbázisba helyezi el az adott időbélyeggel együtt. Ez a kialakítás lehetőséget ad a későbbiekben akár adatbányászati módszerek felhasználásával mélységi információk előállítására, illetve speciális elemzések készítésére.

A rendszer vizuális modulja segítségével a mozgatást végrehajtó dolgozók részére a munkájukat segítő információk kerülnek megjelenítésre, mely a napi feladatok végrehajtásában jelentős hatékonyságnövekedést lehet elérni. Ezen felül, a logisztikai folyamatok végrehajtásáért felelős menedzsment folyamatosan képes ellenőrizni az göngyölegek helyzetét, jelentősen csökkentve ezáltal a lehetséges hiányokból adódó hibákat valamint a szállító eszközök mozgásának optimalizálásával jelentős költségcsökkentést mutatható ki.

Minden jog fenntartva © 2011 Antra ID Kft.